Ghost Eigenschappen

WAT MAAKT DE BASIS VAN EEN GHOST ZADEL UNIEK?

De kern van een Ghost zadel is de flexibele basis, versterkt door Carbon. Vooraan de basis zit de pommel, een voorboogje. Dit voorboogje is flexibel zodat het zadel zich kan aanpassen aan de breedte van het paard, maar zorgt ervoor dat het zadel zijn vorm behoudt.

 • Veel vrijheid voor de ruggengraat

  Van de basis zitten de stijgbeugels en singels bevestigd. Deze ophanging zit aan de zijkant bevestigd, hierdoor lopen er geen banden over de rug en houden ze de ruggengraat vrij van druk. De singelstoten kunnen naar voren of naar achteren worden gelegd, afhankelijk van waar de singelgroef van uw paard zich bevindt en er zijn twee beugelposities.

 • Kies de lengte die bij jou en je paard past

  Ghost zadels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes.

  De standaard; ruglengte 58cm

  Piccolo; ruglengte 53 cm

  Bambino; ruglengte 51 cm

  Voor de hele kleine ruiters en ponies zijn er modellen beschikbaar met een ruglengte vanaf 37 cm (vraag naar de mogelijkheden)

 • Onder de basis zitten de kussens van het zadel bevestigd. Deze zijn verplaatsbaar door klittenband en mede daardoor zijn de Ghost zadels passend te maken op meerdere type paarden.

 • Er is keuze uit verschillende type kussens, opgebouwd uit meerdere lagen foam.

  Welke kussens de beste keuze zijn voor jouw paard? Dat is heel persoonlijk. Het paard of de ruiter kan een duidelijke voorkeur geven.

  Door een passessie af te speken kun je de No4 en No3 kussens eens proberen.

 • De No4 Italy kussens zijn stevige kussens van 4,5 cm dik. Deze kussens hebben een mooie en strakke afwerking en zijn niet te openen, hierdoor is de vulling niet meer te vervangen.

 • De No3 kussens hebben qua vulling bijna dezelfde opbouw als de Italy kussens. De vulling van deze kussens zitten in een hoes die open gemaakt kan worden. De inhoud is hierdoor te veranderen. Deze kussens hebben afgeronde randen.

 • No2 kussens zijn vergelijkbaar qua looks met de No3 kussens. De opbouw van de vulling is alleen net even anders en dit maakt deze kussens ook iets dunner, 3,5 cm.